Монтерей спечели малкия финал на световното клубно първенство в Япония. В спора за третото място мексиканският отбор се наложи с 2:0 над Ал Ахли на "Нисан Стейдиъм" в Йокохама.

Резултата в двубоя беше открит рано-рано. Още в 3-ата минута полузащитникът Хесус Корона беше точен за 1:0. Вратарят и защитник не се разбраха, което позволи на халфа на празна врата да не сбърка. И развоят на срещата се запази така до 66-ата минута.

В това време обаче египетският гранд не успя да се възползва от няколко възможности и да изравни. Различни играчи отправиха редица удари, но в крайна сметка оторът получи второ попадение в своята врата. За трети път от началото на турнира се разписа Сезар Делгадо, изведен сам срещу вратаря. А можеше да се стигне и до трето, но стражът Мамуд ел Сауд се намесваше блестящо и не позволи нов гол в своята мрежа.

Успехът донесе на мексиканския Монтерей парична награда в размер на 2,5 милиона долара. В 12:30 часа българско време започва и най-интересният двубой - финалът на световното клубно първенство между Коринтианс и Челси.