Монца победи с 2:0 Специя в очаквания сблъсък между двама българи от деветия кръг на италианската Серия "А". За домакините това е трети пореден успех, като той дойде след попадения на Карлос Аугусто и Пабло Мари в 32-рата и 63-тата минута.

Българските национали Валентин Антов и Петко Христов не взеха участие в мача. Антов не бе в групата на Монца, докато Христов е с контузия, която му попречи да играе.

В класирането новакът Монца се изкачи до 12-ото място с 10 точки, докато Специя е на 15-а позиция с осем пункта.

В друга среша от кръга Удинезе и Аталанта завършиха 2:2. Равенството качи гостите от Бергамо поне за няколко часа на върха в класирането с 21 точки, докато Удинезе е на трета позиция с точка по-малко.

Двубоят на "Дачия Арена" определено оправда очакванията за зрелищен сблъсък, в резултат на което и двата отбора могат да съжаляват, че не стигнаха до победата.

Аталанта откри в 36-ата минута чрез Аделома Лукман, който засече центриране от левия фланг на Луис Муриел. Точно Муриел покачи на 2:0 в полза на гостите в 56-ата минута, когато се разписа от дузпа.

Това обаче не прекърши Удинезе и "бианконерите" пренесоха играта изцяло пред вратата на съперника си в последния половин час. Домакините си дадоха надежди в 67-мата минута, когато Жерар Деулофеу реализира красив гол от пряк свободен удар.

В 78-мата минута Наюел Перес изравни, след като вкара с глава след центриране на Роберто Перейра.

До края на срещата положенията пред двете врати не бяха никак малко, като по-големите опасности бяха в полза на домакините, но те не успяха да направят обрата си пълен.

В последния мач от следобедната програма домакинът Салернитана се наложи с 2:1 над Верона. Кжищоф Пьонтек и Булайе Диа вкараха головете за тима от Салерно, докато за Верона се разписа Фабио Депаоли в началото на второто полувреме, за да изравни за 1:1.

След победния гол на Диа, паднал в добавеното време, на терена напрежението се покачи неимоверно, което доведе до червени картони за Иван Радованович от Салернитана и Федерико Чекерини от Верона, който малко по-рано бе напуснал игра.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!