Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораес се отчете с гол и асистенция за Металург (Донецк) при победата с 2:1 над Металург (Запорожие) в мач от 7 кръг на украинския шампионат. Това е второ поредно попадение за бразилеца, след като беше точен от дузпа за равенството с Таврия преди седмица.
 
В 7-ата минута Мораес изведе Геворг Казарян зад гърба на защитата на домакините и арменският национал откри резултата. В 60-ата минута бразилецът удвои аванса на Металург (Донецк). Бившият играч на “Левски” Зе Соарес проби в наказателното поле и върна към Мораес, който прати топката във вратата на Алексей Шевченко.
 
В 76-ата минута Тарас Лазарович върна едно попадение за домакините. В добавеното време той вкара още един гол, но той беше отменен за игра с ръка на Иван Матяж. Гостите завършиха мача с човек по-малко, след като Макридис получи втори жълт картон за симулация в последната минута на редовното време.
 
Жуниор Мораес игра цял мач за Металург (Донецк). Бившият български национал Велизар Димитров започна като титуляр и остана на терена до 74-ата минута, когато беше заменен от Лазич. Зе Соарес се появи като резерва след почивката, а бившият играч на ЦСКА Грегори Нелсън влезе в 51-ата минута.
 
Победата изкачи Металург (Донецк) на девето място с 8 точки, докато тимът от Запорожие е 15-и с актив от една точка. Лидер е Шахтьор (Донецк) с 18 точки, колкото има и Динамо (Киев), но “миньорите” имат мач по-малко.