Бившият голмайстор на Реал (Мадрид) от близкото минало – Фернандо Мориентес, не скри възхищението си от подкрепата на феновете на „кралете“ в България. Легендарният нападател имаше възможността да се свърже на живо с тях малко преди началото на ElClásico тази неделя. Това се случи на специално организирано събитие от Palms Bet, официален партньор на LaLiga за България. Испанецът остана впечатлен от страстта и любовта на родните привърженици и на свой ред засвидетелства уважението си към тях.

„За мен бе истинско удоволствие да се срещна с феновете на Реал (Мадрид) в България! Благодаря им за уважението и подкрепата, които демонстрираха. Останах изненадан и впечатлен да видя толкова много хора, които обичат Реал. Надявам се, че в бъдеще ще имаме шанса заедно да се насладим на някой мач на любимия отбор. Благодаря и на Palms Bet за предоставената възможност и перфектната организация”, сподели един от големите голмайстори, вдигали многократно на крака публиката на „Сантяго Бернабеу“.

Мориентес е сред най-големите имена, носили фланелката на „кралския клуб“ в края на миналия век и началото на този. Нападателят формира паметен дует в „бялата“ атака с Раул, като между 1997 и 2005 г. реализира 100 гола в 272 мача във всички турнири. Фернандо два пъти ликува с шампионската титла в LaLiga (2001, 2003), веднъж със Суперкупата на Испания (2001), цели три пъти с трофея от Шампионската лига (1998, 2000, 2002) и два пъти с Междуконтиненталната купа (1998, 2002). 

В богатата си кариера бившият испански национал, който има 27 гола в 47 мача за „Ла Фурия Роха“, е играл още за Албасете, Реал (Сарагоса), Монако, Ливърпул, Валенсия и Олимпик (Марсилия). След края на кариерата си Мориентес за кратко е треньор, а от няколко години е посланик на LaLiga.