Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо отново се опита да влезе в центъра на вниманието само ден след епичната победа над Манчестър Сити с 3:2 на старта на Шампионската лига.

Португалецът спечели с “Белия балет” Купата на Испания, шампионската титла в Ла Лига и достигна до полуфинал в Шампионската лига. Настоящата кампания на „лос бланкос“ също започна с трофей, като големият съперник Барселона преклони глава на „Сантяго Бернабеу“ в битката за Суперкупата на страната. Това обаче далеч не изглежда достатъчно на Моуриньо. „Аз съм никой в историята на Реал (Мадрид). Дойдох едва преди няколко години и направих твърде малко, но като треньор съм длъжен да остана – без значение, че не съм роден като фен на Реал за разлика от милиони хора – защото привържениците го искат. Те желаят отдаденост, те искат по-високо качество на игра. Миналата година го показахме, тази година ще го покажем“, заяви Моуриньо.

„Самоуважението на отбора бе спаднало и имаше много съмнения – вътре в съблекалнята и в треньора, но е много трудно да играем по-добре от това, което показахме миналата година. Това бе страхотно раздаване от отбора, от всички, без изключения. Това е Реал Мадрид – може и да загубиш, но трябва да се бориш до края“, добави португалецът.