Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо изрази недоволство заради поведението на домакините от Леванте. “Белият балет” загуби с 0:1 на “Суитат Валенсия”.

“Доминирахме през първите 20 минути, но не успяхме да вкараме гол от положенията, които създадохме, а след това се стигна до изгонването на Кедира и всичко се промени. Футболистите на Леванте само симулираха и ни провокираха. Кедира също падна в капана на Леванте и бе изгонен”, заяви португалецът.

"Трябва да поздравим домакините. Те са много добри в това да симулират, да провокират противника и да печелят време по всевъзможни начини. Но във футбола ги има и тези неща, а в Испания никой не ги използва по-добре от Леванте. Моите футболисте не харесват мръсните номера във футбола. Кедира е виновен, защото знаеше какво ще се случи във въпросната ситуация. Той носи част от отговорността за загубата, но такава има и съдията", допълни наставникът.

"Реферът трябваше да даде една дузпа за нас, а също така и да изгони един техен футболист за втори жълт картон. Това щеше да промени ситуацията на терена”, завърши Моуриньо./БЛИЦ