Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо изразни мнение, че трансферът на неговия сънародник Ренато Санчес миналото лято в Байерн е бил грешка поне от гледна точка на 19-годишния халф. Специалния е убеден, че португалският национал е трябвало да избере „червените дяволи”, тъй като на „Олд Трафорд” щял да получи по-добра възможност за развитие.

„Младите играчи трябва да отиват в клубове, където да продължат развитието си. Би било лесно при клубове от средна класа, където няма толкова голямо напрежение. При големите отбори е различно. Има един португалски младеж Ренато Санчес, който е европейски шампион. Той обаче не играе в Байерн. Последният път, когато той игра, те загубиха от Хофенхайм. Съмнявам се, че ще играе в 1/4-финалите на Шампионската лига. Дойдох твърде късно. Подписах през май, а една седмица преди това разговаряхме с него. Ако бях дошъл по-рано тук, щях да се боря за него”, сподели Моуриньо пред Manchester Evening News.

Когато Байерн си осигури услугите на Ренато Санчес, начело на Манчестър Юнайтед все още беше холандецът Луис ван Гаал. След това халфът спечели с Португалия европейската титла във Франция и бе отличен като най-проспериращ млад играч на турнира. Португалецът има 23 участия за баварците от началото на сезона, но само в 8 от тези срещи започна като титуляр.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА 

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА