Завърналият се в Челси мениджър Жозе Моуриньо изненадващо разкри колко много уважава колегата си начело на Арсенал Арсен Венгер.

Двамата не бяха в много добри отношения по време на първия престой на португалеца в Англия, когато Специалния нарече Венгер "воайор" за начина, по който коментира противниците си. От 2007 година насам обаче двамата имаха серия от срещи на различни мероприятия и явно са станали приятели.

"Когато напуснах Англия, започнахме да се срещаме в УЕФА, на европейски и световни финали, вечеряхме дори заедно. И когато не играете в една и съща лига, е по-лесно да опознаеш хората. Лесно е да говорим за футбол, той е пич", сподели Моуриньо за своя колега.

„Бяхме и с други треньори, така че беше много хубава, приятна атмосфера и аз се наслаждавах да говоря с него за футбол. Той е личност с богата култура, много открит. Уважавам го много и винаги ще показвам уважението си", категоричен е Специалния.

"Това също е част от футбола и понякога дори и да сте приятели, казваш нещо, което другият не харесва и реагира. Но в крайна сметка, аз много го уважавам и имам чувството, че и неговото отношение към мен е същото. Няма никакъв проблем между нас", завърши португалският специалист.