Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо обяви, че задачата пред тима му е на всяка цена да спечели и Купата на краля. Според него този турнир не е по-малко важен от Шампионската лига и първенството на Испания.

"Участваме в битката за купата. Това означава, че ние искаме този трофей, а не сме се включили, за да си правим майтап. За да постигнем целта си обаче трябва да сме много концентрирани. Да не допуснем да изнесем урок по тъпи грешки и да влезем с него в учебниците по история. Такива случаи вече има в миналото на Реал и аз не смятам да ги повтарям”, коментира Специалния.

“Свършихме си нашата работа срещу Алкояно. Те играха срещу нас с ентусиазъм, имат някои интересни играчи, а и треньорът им не е лош, защото играха точно така, както очаквах", допълни Моуриньо.

Той разкри и част от плановете си за развитие на отбора.

“За мен най-важното е да събера играчи верни на идеята Реал. Искам хора, които са готови да останат цял живот в клуба. За това и търся баланс между първия отбор и академията. Начо е опция за позицията ляв бек, но той никога няма да играе като централен защитник. Има светло бъдеще като ляв бек", завърши Моуриньо.