Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо в типичен стил разкритикува съдията и намери друго обяснение за поражението от Байерн в мача за Суперкупата на Европа. Йонас Ериксон от Швеция бе обвинен за изгонването на Рамирес малко пред края на редовното време. Така “сините” от Лондон играха повече от 35 минути с човек по-малко.

“Днес по-добрият отбор загуби. Ние вкарахме два гола, съперникът също вкара два гола. Ние обаче не успяхме да реализираме една дузпа повече. Очевидно беше, че по-добрите тази вечер паднаха. По-добрият тим игра с 10 души в много, много дълъг период от мача”, заяви бесният Моуриньо.

“Срещу нас беше шампионът на Европа, и моите момчета бяха по-добри. Имам повод да вярвам в светлото бъдеще на Челси, но предпочитам да кажа само, че днес по-добрият отбор загуби, повтори и потрети Специалния. – Колкото до съдията, аз със сигурност нямаше да изгоня футболист, точно в този момент, ако бях на неговото място. За мен правилата са си правила, но има нещо по-голямо и по-важно – да имаш здрава мисъл и да познаваш духа на играта. Съдията беше длъжен да прецени правилно ситуацията и последствията за футбола. Аз изобщо не мисля, че съдия, способен да вземе подобно решение, всъщност обича футбола.”

Моуриньо коментира и евентуалния трансфер в Челси на Уейн Рууни. “За всички страни тази сделка на практика е мъртва, тя не съществува. Това е животът, това е футболът, ние сме длъжни да уважаваме решенията и на другата страна”, обясни лаконично португалецът. Както е известно, ръководството на Челси отправи няколко оферти към Манчестър Юнайтед за привличането на Рууни, но всички те бяха отхвърляни.