Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо похвали играта на своя тим в защита след победата с 3:0 над Галатасарай в първи 1/4-финален мач от Шампионската лига. Специалния подчерта, че за разлика от испанските медии, в клуба са подходили с уважение към съперника.
 
“Играхме много сериозно срещу съперника. Испанските медии подценяват силата на Галатасарай, но ние подходихме с голям респект към противника. Знаем, че турците имат добър отбор с много силни нападатели. Всяка тяхна атака е опасна и ние се подготвихме добре в защитен план. По време на мача се отбранявахме по-добре, отколкото атакувахме”, заяви Моуриньо.
 
Наставникът на “белия балет” обяви, че целта на неговия тим за реванша в Истанбул след седмица е отбелязването на поне на един гол.
 
“Ако ние вкараме, те трябва да отбележат пет гола. Победата ни с 3:0 е добър резултат, но във футбола съм виждал много невероятни неща и нищо не може да ме изненада. Освен това в Истанбул винаги се играе трудно”, допълни Специалния.
 
Жозе Моуриньо отрече, че е дал нареждане на Серхио Рамос да получи жълт картон и да пропусне реванша в Турция, за да бъде чист за очертаващото се участие на полуфиналите.
 
“Вече останах без Шаби Алонсо и мислех как да пусна Пепе като халф в Истанбул. След това дойде жълтият картон на Серхио Рамос и ми остави сериозен проблем за разрешаване”, коментира португалският треньор на Реал (Мадрид).