Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо подходи хитро преди първия финал за Суперкупата на Испания срещу Барселона. Двубоят е днес от 23:00 часа българско време в Мадрид. Реваншът е на 17 август в Барселона.

“Суперкупата е най-важният летен турнир. В същото време обаче е най-малко важният за сезона", опита се да освободи напрежението Специалния преди двубоя.

“Мисля, че както Барса, така и ние играем за едно и също. Ние искаме да спечелим”, допълни Специалния.
Той отхвърли възможността отборът да прави повече трансфери през това лято. В отбора пристигнаха Хамит Алтънтоп, Хосе Мария Калехон, Фабио Коентрао, Нури Шахин и Рафаел Варан.

“Не искам никой от групата да си отива и не искам нови играчи. Имаме вяра един в друг. Съставът е къс, но имаме някои играчи от втория отбор, които са по-зрели. Надявам се да стигнем края на сезона с тази група от играчи”, сподели още португалецът.

“Имахме 26 тренировки и седем контроли, всяко занимание и всеки мач бяха по час и половина. Планирахме сезона по най-добрия възможен начин. Не сме се подготвили само за Суперкупата, а за целия сезон. Дербитата с Барселона от април и май бяха балансирани и много равностойни, две равенства, победа за тях и победа за нас. Не очаквам този мач да бъде различен”, завърши Моуриньо./БЛИЦ