Британските медии гръмнаха с новината, че Жозе Моуриньо е уволнен от мениджърския пост на Челси. За момента няма официално потвърждение от страна на „сините“.

Информацията за уволнението на Специалния първо беше съобщена от журналиста на „Би Би Си“ Дан Роън. След това новината се появи и по други британски сайтове.

Причината за уволнението на 52-годишния португалец е слабото представяне на Челси от началото на сезона. „Сините“ загубиха девет от първите си 16 мача във Висшата лига и са само на точка над зоната на изпадащите.

Вчера британските медии обявиха, че във вторник е имало среща на управата на Челси, като основната тема са били слабите резултати и дали Моуриньо да бъде уволнен. Мениджърът на „сините“ през този сезон вече веднъж получи вот на доверие от собственика Роман Абрамович.

Слабите резултати в първенството обаче продължиха. След загубата с 1:2 от Лестър в понеделник Специалния обяви, че се чувства предаден от играчите.

Жозе Моуриньо пое Челси за втори път в кариерата си през лятото на 2013 г. и през миналия сезон изведе тима до Купата на Лигата и шампионската титла. „Сините“ си гарантираха трофея три кръга преди края след победа с 1:0 над Кристъл Палас. При първия си престоя на „Стамфорд Бридж“ (2004-07 г.) той спечели две титли, два пъти Купата на Лигата и по един път ФА Къп и Къмюнити Шилд.