Бившият треньор на Кристиан Ериксен Жозе Моуриньо призна, че се е молил и е плакал за датския халф. Португалският специалист смята, че оцеляването му трябва да бъде отпразнувано, тъй като играчът е в стабилно състояние, макар и в болница.

Кристиан Ериксен колабира на терена в края на първото полувреме на мача с Финландия (0:1) от Евро 2020.

Жозе Моуриньо беше треньор на полузащитника в Тотнъм, преди датчанинът да премине в Интер през януари 2020 година.

„Мисля, че днес вече е ден за празнуване, не за тъга. Надявам се, че футболът ще тръгне в посока към подобряване на организацията, протоколите за нивото на медицинските лица, а също така вярвам, че Господ е гледал футбол в този момент. Надяваме се Кристиан скоро да бъде със семейството си, да е жив и здрав“, сподели Жозе Моуриньо.

„Беше много по-важно от футбола, но в същото време вярвам, че видяхме добрите черти на играта в тази вечер. Любовта, солидарността, семейният дух. Не става дума само за семейството на Кристиан, а за футболното семейство. Футболът събира хората“, коментира още португалецът.

„Вчера се молих, вчера плаках, но мисля, че няколко милиона души по цял свят правиха това. Вярвам много, защото футболът има способността да обединява хората.“

„Можем да празнуваме, че Кристиан е жив. Разбира се, не съм говорил с него, но говорих с Пиер-Емил Хойберг тази сутрин, който беше позитивно настроен за състоянието му. Новините са добри за Кристиан, трябва да се радваме за това“, завърши Жозе Моуриньо.