Селекционерът на датския национален тим по футбол Каспер Хюлманд разкри изненадващи думи на Кристиан Ериксен, който все още е в болница, след като вчера получи сърдечен арест по време на мача с Финландия и всички бяха шокирани. Халфът на Интер е бил по-притеснен за семейството си и съотборниците си, отколкото за себе си.

„Кристиан ми каза: "Не помня много, но съм по-разтревожен за вас, момчета. Как сте? Мисля, че сте по-зле от мен. Искам да изляза да тренирам точно сега“. Типично за него. Беше хубаво да видя, че се усмихва. Той винаги мисли за другите преди себе си. Иска да продължим да играем, така че това ще направим. Ще го направим за Кристиан. Той е в добри ръце. Нашата работа е да оживим духа на играчите и да ги подготвим за четвъртък за мача срещу Белгия“, сподели Хюлманд, според който е било грешка двубоят с Финалдия да се доиграе вчера.

„Разглеждайки ситуацията сега, мисля, че беше грешка да искаме от играчите да избират между тези сценарии. Това бе трудно решение. Футболистите не знаеха дали са изгубили най-добрия си приятел, а трябваше да решават дали да играят. Моето усещане е, че не трябваше да се играе. Просто трябваше да се качим да автобуса, да се приберем и да видим какво ще стане на следващия ден. Аз обаче съм горд, че съм треньор на отбор, който реагира по този начин. Футболът показа най-доброто си лице. Отборен дух, състрадание и любов. Това е футболът“, добави наставникът на Дания.