Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо защити една от звездите на тима Деле Али, който публикува видео, с което се шегува със заболелите от смъртоносния коронавирус.

„Деле Али не е расист и съжалява, че е публикувал видео в социалните мрежи, в което се шегува с коронавируса. Говорих с Али относно това, но разговорът мина леко, защото той съжаляваше за – да я наречем, грешката, но той никога не е искал умишлено да нарани или обиди някого. Той моментално съжали и се извини за тази „грешка на младото поколение“. Имам син, който е на същите години като Али и някои други играчи в отбора“, сподели Специалния преди гостуването на Астън Вила във Висшата лига тази неделя.

„Знам, че социалните мрежи са за неговото поколение, но когато си публична личност като футболистите, те трябва да го знаят и да бъдат много, много внимателни. Деле е чудесен човек. Последното нещо, което някой може да си помисли за него е, че е свързан по някакъв начин с расизъм“, добави португалският специалист.

Жертвите на вируса в Китай достигнаха близо 1 400 душик, сред които шест медицински лица. Около 64 000 души са заразени. Коронавирусът достигна и Великобритания, като до момента са идентифицирани девет случая.