ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Дните на Уейн Рууни в Манчестър Юнайтед вече изглеждат преброени. Спекулациите около бъдещето на звездата се засилват още повече, след като Дейвид Мойс направи доста любопитно изказване. Новият мениджър на "червените дяволи" предприе може би решителната крачка, която ще накара Уейн Рууни да напусне клуба.

Шотландецът в прав текст заяви, че звездата ще бъде резерва на Робин Ван Перси през новия сезон, ако остане на "Олд Трафорд".

Мойс подчерта, че няма да позволи на Рууни да бъде по-важен от отбора.

"Идеята ми е, че ще се нуждаем от Уейн, ако по някаква причина Робин ван Перси се контузи", каза Мойс пред "Скай Спортс" и допълни: "Уейн може да играе сам на върха на атаката, а може и да бъде дръпнат назад зад централния нападател. Време е да видя как ще работя с него."

"Манчестър Юнайтед не е само Уейн Рууни. Юнайтед е отборът, клубът. Няма да позволя на Рууни да стане по-важен от клуба, защото това е философията на Юнайтед", заяви още Мойс.

Както вече стана ясно, ръководството на "червените дяволи" не предлага нов договор на Рууни. Настоящият му изтича след 2 години, като самият Мойс е взел решението да не се избързва с преподписването на контракта.

"Може би след година ще погледнем към договора. Сега в първата ми година начело трябва да видя как се справят всички и как да ги използвам най-добре на терена", добави Мойс.

Челси, Арсенал, Реал (Мадрид), Барселона и ПСЖ следят добре ситуацията с Рууни, като тепърва се очаква да се изяснява бъдещето на английския национал.