ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Манчестър Юнайтед записа исторически успех с 2:0 над Уигън в двубой за "Къмюнити Шийлд". Победата донесе първи трофей за новия мениджър на "червените дяволи" Дейвид Мойс и общо 20-и "Къмюнити Шийлд" трофей за Юнайтед.
 
В герой за шампиона на Англия се превърна холандецът Робин Ван Перси, разписал се два пъти. Нападателят вкара в глава в 6-ата минута, а в 59-ата удвои с удар от границата на наказателното поле и рикошет в крак на защитник на Уигън.
 
За Юнайтед не игра Уейн Рууни, за когото официално се пише, че е с контузия в рамото. В последните дни на Острова обаче твърдят, че той е пред трансфер. Кандидати за подписа му са Челси, Арсенал и Реал (Мадрид).
 
Победата над Уигън е едва трета за Дейвид Мойс от началото на лятната подготовка (две равенства и три загуби). Юнайтед постигна 17-и успех в 18 мача срещу този съперник във всички турнири.
 
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - УИГЪН 2:0
1:0 Робин Ван Перси (6), 2:0 Робин Ван Перси (59)
 
Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Рафаел Да Силва (Крис Смоулинг), Неманя Видич, Фил Джоунс, Патрис Евра, Майкъл Карик, Том Клевърли, Вилфред Заха (Антонио Валенсия), Райън Гигс (Андерсон), Дани Уелбек (Кагава), Робин Ван Перси (Янужай)
Мениджър: Дейвид Мойс
 
Уигън: Карсън, Бойс, Пирч, Барнет, Крейни, Уотсън (Еспиноза), МакКарти, МакАртър (МакКан), МакКлийн (МакМанамън), Маноуни (Гомес), Холт (Фортуне)
Мениджър: Оуен Койл