ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Манчестър Юнайтед и Уигън излизат днес от 16:00 часа във финал за трофея „Къмюнити Шийлд“. Сблъсъкът противопоставя шампиона от миналия сезон във Висшата лига срещу носителя на Купата на Англия – Уигън, който на финала победи Манчестър Сити. Любопитното е, че в края на сезона Уигън изпадна и в момента е в Чемпиъншип. И двата отбора са с нови треньори. Сър Алекс прекрати ерата си на „Олд Трафорд“ и бе заменен от Дейвид Мойс. Роберто Мартинес напусна Уигън и наследи Мойс в Евертън. Начело на Уигън вече е Оуен Койл.

Финалът днес като че ли остава на заден план за медиите на Острова. Център на вниманието продължава да бъде звездата на Юнайтед Уейн Рууни. Според информациите, идващи от Англия, Челси все още не се е отказал от идеята да привлече голмайстора на „червените дяволи“. Рууни пропуска финала днес, като е оставен извън групата. Освен това той има и контузия в рамото. На разположение на Мойс ще бъдат Робин ван Перси, Неманя Видич и Патрис Евра, които пропуснаха мача в чест на Рио Фърдинанд в петък срещу Севиля на "Олд Трафорд". Извън състава поради контузия остава Дарън Флетчър.

За Уигън срещата пропуска капитанът Гари Колдуел.

Мачът днес е първият, в който официално ще бъде използвана технологията "Ястребово око" на голлиниите на двете врати. След това техниката за видеоповторения ще бъде на разположение за контролата между Англия и Шотландия след няколко дни.

Манчестър Юнайтед - Уигън
Днес от 16:00 часа
Пряко по Нова спорт
Съдия: Марк Клатенбърг
Стадион: "Уембли"

Вероятни състави:
юнайтед_1.jpg Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рафаел, Рио Фърдинанд, Неманя Видич, Патрис евра, Майкъл Карик, Антонио Валенсия, Андерсон, Заха, Шинджи Кагава, Робин ван Перси


images.jpgУигън:
Скот Карсън, Макартър, Ст. Крейни, Б. Уотсън, Барнет, Бойс, Бусажур, Макарти, Холт, Малоуни, Дж. Пърч




Любопитни факти

*Манчестър Юнайтед е актуален носител на трофея. Преди началото на миналия сезон тимът победи Челси с 3:2. Тогава Юнайтед спечели трофея след 40-годишна пауза.

*В осем от последните 11 издания на турнира трофеят се печели от отбора, който е шампион предишния сезон.

*Манчестър Юнайтед участва за шести път на финала за „Къмюнити Шийлд“ в последните седем години.

*Уигън за първи път спори на финала за този трофей.

*За първи път от 33 години тим извън елита на Англия участва на финала за „Къмюнити Шийлд“.

*Трите последни финала бяха решени в редовното време, а предишните три издания след изпълнение на дузпи.

БЛИЦ представя: Световните трансфери