Манчестър Юнайтед потегли за Банкок с група от 19 футболисти. Водените от Дейвид Мойс "червени дяволи" ще посетят Тайланд, Австралия, Япония и Хонконг като част от лятната си подготовка.

Робин ван Перси и Давид де Хеа ще се присъединят към състава в Сидни, Шинджи Кагава в Япония, а Хавиер Ернандес ще пропусне цялото турне. Неманя Видич ще пропусне мачовете в Далечния Изток и Австралия, като най-вероятно отсъствието му е свързано с проблемите в коляното.

Крис Смолинг, Ашли Йънг и Нани също ще липсват заради травми. "Червените дяволи" ще играят контролни срещи в Банкок, Сидни, Йокохама, Осака и Хонконг.

На турнето ще бъде и Уейн Рууни, за когото Мойс за пореден път каза, че няма да напуска "Олд Трафорд".

"Клубът вече обяви, че Уейн не е за продан. Видях се с Уейн два, три, четири пъти. Много бе казано за мен и Уейн през годините, но ние имаме наистина добри отношения. Той дойде в моята къща. Аз наскоро бях в неговата, за да говорим. Освен това той е с отбора всеки ден. Бих казал, че той тренира страхотно. Казват ми, че това е най-добрата форма, в която са го виждали от дълго време", коментира Мойс.

Групата на Манчестър Юнайтед:
Вратари: Андерс Линдегаард, Бен Амос
Защитници: Рафаел, Фил Джоунс, Рио Фърдинанд, Джони Еванс, Патрис Евра, Алекс Бютнер, Фабио, Майкъл Кийн
Халфове: Майкъл Карик, Андерсон, Том Клевърли, Райън Гигс, Уилфред Заха, Хесе Лингард, Аднан Янужай
Нападатели: Уейн Рууни, Дани Уелбек