Бившият английски национал Майкъл Оуен, прекратил кариерата си след края на миналия сезон, посъветва Уейн Рууни да остане в Манчестър Юнайтед, за да се превърне в един от най-великите играчи на клуба.

„Много е важно Рууни е да си върне чувството, че е важен за клуба, да започне отново да играе добре. Той трябва да чувства, че мениджърът разчита на него. Той е още млад и нищо не е изгубено. Все още може да бъде велик играч за Манчестър Юнайтед. В крайна сметка топката в момента е в Дейвид Мойс, който трябва да намери решението”, коментира 33-годишният Оуен.

„Когато Ван Перси дойде в Юнайтед, той донякъде засенчи Рууни и всички очакваха той да води тима. За Уейн е важно да бъде център на вниманието. Разбирам го, защото в продължение на 6-7 години от моята кариера, аз се чувствах по същия начин. Той може и да реши да напусне, но аз лично не го съветвам на подобен ход на този етап от кариерата му. Бих го посъветвал да остане в Англия, а най-добре въобще да не напуска Юнайтед", допълни бившият нападател на Ливърпул, Реал (Мадрид), Нюкасъл, Манчестър Юнайтед и Сток Сити.