Българският треньор Станимир Стоилов и Анортозис може да стигнат до съд заради очакваното уволнение на бившия наставник на “Левски”, Литекс и националния отбор.
 
От вчера в Кипър се говори, че Мъри ще бъде отстранен, но за това още няма официално потвърждение. Късно снощи Анортозис заяви на официалната си интернет страница, че до 24 часа ще бъдат обявени редица промени в клуба. Една от тях се очаква да бъде уволнението на Стоилов.
 
Проблем пред клуба е високата неустойка, която трябва да получи 44-годишният българин. Според условията на договора, който е до лятото на 2013 г., Стоилов трябва да вземе 700 000 евро. В момента адвокатите на “Старата дама” проверяват всички възможни законови начини, за да бъде избегната компенсацията за Мъри. Според кипърските медии може да се стигне до решаване на проблема по съдебен път.
 
В същото време техническият директор на Анортозис Георги Кинкладзе е започнал преговори с израелския специалист Ели Гутман. Той има опит в Кипър, където е бил начело на Еносис (Паралимни) и АЕЛ (Лимасол). През май тази година Гутман напусна треньорския пост на Апоел (Тел Авив). /БЛИЦ