Селекционерът на Казахстан Станимир Стоилов сподели мнението си за предстоящата контрола на тима с България. Специалистът призна, че това ще е един по-специален мач за него, тъй като една срещу другата се изправят първата срещу втората му родина. Стоилов се изказа ласкаво за състава на Петър Хубчев, като заяви, че тимът му ще се изправи срещу силен отбор, което гарантира добър и интересен мач.

"Моята първа родина играе срещу моята втора родина. Очаква ни добър и интересен мач. Казахстан ще играе срещу силен отбор, който е в Топ 40 в класацията на ФИФА. Моите момчета трябва да забравят победата над Унгария и да насочат вниманието си към България. За мен е много важно как ще стоим на терена”, заяви Станимир Стоилов на официалната пресконференция в Будапеща преди мача с България.

"Имах възможност да гледам България и Босна. Футболистите на Петър Хубчев демонстрираха добър футбол, висока скорост, добра техника. Ситуацията в националния отбор се промени много. Очаквам срещу нас да се изправи един изключително дисциплиниран отбор”, коментира ситуацията при “трикольорите” бившият селекционер на България.

"България има много силен и техничен отбор в момента. Българските футболисти обичат да играят за националния отбор и ще покажат добра игра. Сега в националния отбор България няма играч като Бербатов. Ивелин Попов, който игра и за Спартак (Москва), в момента е най-класният играч на България. Сега този тим има повече отборна игра, а няма звезди този тим. Треньорът Петър Хубчев няма звезден отбор, но има колектив, който играе отборно”.

Двубоят между Казахстан и България е в понеделник от 19:00 часа.