Воденият от Станимир Стоилов Гьозтепе е финализирал трансфера на нападателя на Челси Давид Датро Фофана. 21-годишният футболист пристига на "Гюрсел Аксел" под наем за един сезон. В договора му има клауза за откупуване. 

Документите на африканеца вече са изпратени в местната федерация, за да може той да бъде регистриран преди затварянето на трансферния прозорец в полунощ. 

Очаква се сделката да бъде обявена официално от Гьозтепе след това, като това най-вероятно ще стане утре и по подобаващ за статуса на Фофана начин. 

Котдивоарецът не попадна в сметките на новия треньор на Челси Енцо Мареска. Той се готви индивидуално през това лято. В началото на седмицата той беше пред трансфер в АЕК Атина, но сделката се провали в последния момент. От това се възползва Гьозтепе, който успя да го уреди. 

Давид Датро Фофана е черешката на тортата в лятната селекция на отбора на Станимир Стоилов. Мъри обяви цел класиране в евротурнирите в края на сезона, като вече окомплектова състава си. 

Гьозтепе стартира страхотно сезона в Суперлигата. Новакът в елита на Турция записа три равенства и победа, като преди петия кръг заема шесто място във временното класиране.