Българският нападател Дормушали Саидходжа вкара третото си попадение в Кипър. Муши игра цял за АЕП (Пафос), но този път не можа да помогне на отбора си, който претърпя загуба с 1:2 при гостуването на Онисилос. Двубоят беше от 9-ия кръг на шампионата във втора дивизия на Кипър.
2_11.jpg
Цял мач на висота за Онисилос игра 33-годишният кадър на ЦСКА Константин Мирчев. На терена за домакините беше и младият защитник - Кристиян Узунов, който също като Косьо е юноша на "червените".

Мирчев този път не успя да вкара гол, като тимът му поведе с 2:0 след попадения в 8-ата и 34-ата минути. Саидходжа намали за гостите от Пафос секунди преди края на първото полувреме, а през втората част така и не падна гол, въпреки опитите на Муши и съотборниците му да стигнат поне до точката.

Успехът на Онисилос донякъде е изненадващ и е едва трети за скромния тим от началото на сезона. След него Мирчев, Узунов и компания събраха 9 точки и заемат 11-ото място във временното класиране. АЕП (Пафос) пък остана на 2-ата позиция със 17 точки, изоставайки с 2 от лидера Докса, който е и с мач по-малко.

За Муши това беше трето попадение от началото на сезона във втория ешелон на Кипър. 25-годишният нападател наказа преди това Акритас за успеха с 3:1, както и вкара при равенството 1:1 с Агия Напа в миналия кръг. Саидходжа бързо се превърна в любимец на феновете на АЕП (Пафос) и за кратък срок успя да се превърне във водещ реализатор на тима.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ