Бившият треньор на “Левски” Славолюб Муслин, който в момента води руския Краснодар, коментира отпадането на “Сборная” от Евро 2012.

"Русия в миналото винаги е била добре подготвена за участието си на големи първенства. Не знам защо този път се стигна до подобен крах и предполагам още дълго време ще се анализира защо тимът не успя да спечели последния си решителен мач срещу Гърция (0:1). Не бих казал обаче, че проблемът е в умората на футболистите от дългото първенство на страната. Все пак в Испания и Германия играят също толкова много мачове. Според мен загубата от Гърция дойде, защото нямаше кой да отправи головия удар в мача. Отборът създаде малко положения пред вратата на съперника и предпочиташе да използва повече далечни удари. Това обаче не означава, че тимът е бил в лоша кондиция, а по-скоро става дума за лоша оценка на съперника. Не бива да се правят трагедии от това отпадане”, заяви Муслин.

"Не смятам, че са нужни радикални промени за една нощ. Трябва да се работи постепенно. Година след година руското първенство става все по-силно. Увеличава се интересът в страната към футбола. Не забравяйте, че само след шест години страната ще е домакин на световно първенство. Именно това трябва да бъде водещото. Имайки предвид нуждата от смяна на генерациите, не бива да се търсят светкавични резултати, а да се подготви ядро от млади играчи, които до 2018 година да бъдат основата на националния отбор. Русия има нужда от свежа кръв, от млади бойци. Това е бъдещето. Те трябва да се обиграят за тези шест години, за да се изгради силен състав ", категоричен е сърбинът.