Реал (Мадрид) победи с 2:1 Барселона като домакин и записа трета поредна победа в Ел Класико. Така тимът на Зинедин Зидан поне временно излезе начело в класирането с 66 точки, колкото има и втория Атлетико, но "дюшекчиите" са с мач по-малко. Барса пък е на трета позиция с 65 точки.

Играчите на Роналд Куман имаха огромно превъзходство във владеенето на топката, но домакините направиха убийствени контраатаки. Карим Бензема вкара много красив гол с пета, а Тони Кроос се разписа от фаул. Мингеса бе точен за каталунците. Двата тима удариха по две греди, а в края на срещата Каземиро бе изгонен за два жълти картона в рамките на минута.

Тимът на Зинедин Зидан поведе бързо в резултата. В 13-ата минута Валверде премина през няколко футболисти, подаде към нахлуващият отдясно Лукас Васкес, който пусна пас към Бензема. Французинът изненада Тер Стеген с атрактивен удар от движение с пета и реализира - 1:0. 

В 27-ата минута Реал нанесе втори удар. тони Кроос изпълни пряк свободен удар, топката се отби в гърба на играч на Барселона, излъга вратаря Тер Стеген и влезе във вратата за 2:0!

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В 35-ата минута Реал направи мълниеносна контраатака. Винисиус пусна на Валверде, който стреля мощно, но топката срещна страничната греда. Васкес опита добавка, но Тер Стеген успя да избие.

В последните минути на първата част Меси на два пъти бе близо до гол. Първо аржентинецът нацели гредата директно от корнер, а секунди по-късно стреля от много близка дистанция, но Куртоа се хвърли и изби.

В 60-ата минута Барселона върна интригата. Алба намери отлично Мингеса пред вратата на Реал, а той веднага прати топката в мрежата! 

Още в следващата атака Реал (Мадрид) отвърна с греда. Винисиус получи топката в наказателното поле и веднага стреля, но топката срещна страничния стълб.

В последните секунди на редовното време Каземиро си изкара да жълти картона в рамките на 60 секунди и бе изгонен от терена. 

В последната секунда на продължението шут на Морила разтресе напречната греда. Това бе и последното действие в двубоя.

 
РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА