Само 24 часа след пускането им в продажба са постъпили над 2,3 милиона заявки за билети за мачовете от Световното първенство по футбол в Бразилия следващото лято.

От ФИФА обявиха, че за едно денонощие 400 000 души са поискали билети за 5-6 различни мача. Очаквано най-голям интерес има мача на откриването, който ще се проведе на легендарния стадиона в Сао Пауло на 12 юни догодина, както и към финалната среща 13 юли на легендарния "Маракана" в Рио де Жанейро. За тези два мача има съответно постъпили 372 хиляди и 344 хиляди заявки.

Най-активни в поръчките са домакините от Бразилия, следвани от аржентинците, американците, чилийците и колумбийците. Ако заявките за билети за определен мач надвишават броя на местата, то ще се тегли жребий. За мачовете на "Маракана" случайният принцип няма да бъде избегнат, тъй като вместимостта там е за 80 000 души. Това означава, че днешна дата бройката на желаещите да посетят финала е четири пъти по-голяма.

Първата фаза за продажба на около 3 милиона ценни хартийки ще продължи до 10 октомври. Всички поръчки ще бъдат приети без значение от входящия им номер и накрая ще бъдат обработени. Ако запитванията са повече от предлаганата бройка, билетите ще се разпределят чрез жребий. Феновете ще получават билетите си по куриер.

Втората фаза на продажба на билети ще бъде между 8 декември 2013 година и 15 април 2014 година. Всяко домакинство има право на максимум 4 билета за мач и може да посети не повече от 7 срещи. Според бразилското законодателство 1% от всички билети ще бъдат предоставени на инвалиди.