Новото попълнение на Интер Юто Нагатомо заяви ,че е щастлив от привличането си при шампионите. Японският защитник бе взет под наем от Чезена.
 
"Много съм доволен, че се присъединявам към Интер, клубните шампиони на Европа и света. Сега трябва да докажа, че зная как да играят футбол. Не очаквах всичко, което се случи, но сега съм тук съм и няма да се откажа", каза Нагатомо.
 
"Сред новите ми приятели е Самуел Ето'о, с когото се познавам от националния отбор по време на Световната купа, както и Уесли Снайдер, но аз очаквам да стана добър приятел с всички".
 
"Аз съм просто много горд и искам да се представя добре в Милано", допълни Нагатомо и след това без помощта на преводач каза пред клубния сайт на "нерадзурите" първите си думи на италиански език: "Много съм щастлив да играя за Интер".
 
Нагатомо е един от най-изявените представители на японския футбол. Той бе част от олимпийския отбор, който взе участие в Олимпийските игри в Пекин през 2008 година, а с националния отбор участва в Световното в ЮАР през 2010 година. Наскоро под ръководството на селекционера Алберто Дзакерони, бивш треньор на Интер, Юто спечели Купата на Азия.