Един от малкото играчи наказани за корупция в международен мач – вратарят на Дебрецен Вукашин Полексич разкри своята версия за скандала. Именно покрай неговото име гръмна информацията, че Европол се е прицелил в мач на Ливърпул от Шампионската лига.

Полексич изтърпя двугодишно наказание, след като не сезира властите, че са се опитали да го вербуват да осигури победите на Фиорентина и Ливърпул от турнира за Шампионската лига през 2009 година.

“Всеки, който е гледал мача с Ливърпул, ще знае, че това, което говорят хората, е лъжа. Паднахме с 0:1 от Ливърпул и аз играх добре. Направих доста спасявания - един на един срещу Алберт Риера, след опасен удар на Торес и такъв на Джерард. Помня всичко това. Как някой може да каже, че съм продал мача?", коментира стражът пред “Дейли Мейл”.

"Същата вечер двубоят не изглеждаше толкова странен. Нямаше нищо. Аз просто се радвах, че играя на "Анфийлд". Това беше прекрасна вечер за мен и моя клуб, а ние играхме много добре", продължи Полексич.

Той обясни и защо не е сезирал властите, че са се опитали да го “пробият”.

“Всеки вратар в света прави грешки, но моята голяма грешка беше, че не се обадих моментално в полицията. Не играх две години, заради това, но грешката е моя, защото не съобщих всичко. Не съм уреждал обаче никакъв мач. Върнах се в игра през юни, а клубът ми бе зад мен през цялото време", завърши изповедта си Полексич.