Икона на Света Богородица, подарена от майка му, помогнала на Димитър Бербатов да възвърне формата си и да отбележи петте исторически гола за Манчестър Юнайтед срещу Блекбърн в събота.
“Червените дяволи” спечелиха със 7:1, а Бербо логично бе избран не само за играч на мача, но и на целия кръг във Висшата английска лига.
 
Митко пази свещената картина още от периода, в който премина в Байер (Леверкузен). Преди около месец обаче иконата била закътана някъде из апартамента в Манчестър, в който той и семейството му живее. Няколко дни преди мача ликът на Света Богородица бил открит, което било знак, че предстои нещо голямо за нападателя.
 
“Бербатов е вярващ човек, но не е силно религиозен и суеверен. Той много добре знае, че трябва да разчита предимно на себе си, за да се доказва с екипа на Манчестър Юнайтед. Но въпреки това винаги се надява шансът да бъде с него по време на мачовете. Защото без него си за никъде”, заявиха пред БЛИЦ от обкръжението на нападателя.
 
Междувременно се разбра, че преговорите за нов договор на Бербатов с Юнайтед ще стартират малко преди Коледа. Ако двете страни се разберат, очаква се през януари Митко да удължи контракта си с “червените дяволи”. Настоящият изтича през юни 2012 година.