Петата симфония на Лудвиг ван Бетовен е класика в класиката. Петте гола на Димитър Иванов Бербатов с екипа на Манчестър Юнайтед срещу Блекбърн е класика в най-класическото първенство на света.

Още в древността Аристотел първи пише, че петте човешки чувства са зрението, слухът, обонянието, вкусът и осезанието. Колкото са и головете на Бербатов… Да видиш, да чуеш, да помиришеш, да опиташ и да докоснеш таз футболна магия.
Пет са океаните на Земята, пет са пръстите на ръцете и земята. Пет са и головете на Бербатов, отбелязани в рамките на 68 минути.

Казват, че четирите елемента са огънят, земята, въздухът и водата. Грешка, от паметната съботна вечер те вече са 5 след попаденията на Бербатов.

Твърдят, че четири на брой са измеренията – височина, широчина, дълбочина и времето. Нова грешка, вече има и пето такова, което те праща в света на красивия и магически футбол с диригент Димитър Иванов Бербатов. И където звучи неговата Пета симфония.

Името Митко е съставено от пет букви, прякорът Бербо – също.
Пет са и злите сили, обсадили характера човешки – злоба, завист, егоизъм, алчност и лицемерие. Всички те бушуваха със страшна сила и съскаха от устата на хиляди люде към лицето на Бербатов. Петте гола на Димитър обаче ги убиха, запращайки ги в някое от... Петте кьошета.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ