Укрепление с останки на загинали руски войници в Сталинградската битка бяха намерени при строителството на стадион „Арена Победа“ във Волгоград, където ще се играят мачове от Мондиал 2018.
 
В периода 1925-1961 г. Волгоград носи името Сталинград. Той е арена на продължила близо половин година битка по време на Втората световна война (юли 1942 - февруари 1943). Градът е практически разрушен, но след като нацистите не успяват да го завземат, развитието на войната взима обрат в полза на Червената армия.
 
„Почти 100-процентова е вероятността това да са останки на червеноармейци, тъй като нацистите не стигнали до това място. С разпознаването и изучаването на останките са се заели специалисти“, обявиха от музея „Сталинградска битка“ във Волгоград.
 
„Костите бяха намерени при изкопни работи в източната част на площадката. Както е според изискванията, ние прекратихме работа и съобщихме на властите. Сега специалисти ще се заемат с разкопки“, заяви Сергей Камин, директор на компанията, която изгражда стадиона.
 
„Арена Победа“, която ще бъде с капацитет 45 000 места, се строи на десния бряг на река Волга на мястото на разрушения Централен стадион във Волгоград.