Двама германски журналисти са били нападнати по време на първия полуфинал от Лига Европа между Уест Хям и Айнтрахт (Франкфурт). Мачът се игра снощи на стадиона на „чуковете“, а „орлите“ спечелиха с 2:1.

Грозният инцидент срещу коментаторите Тим Брокмайер и Филип Хофмайстер от германското радио „Хезишер Рундфунк“ се е случил след изравнителния гол на Михаил Антонио в 21-ата минута, информира „Шпорт Билд“. След това немските журналисти са били преместени на друга позиция.

„Ние сме нападнати. Хвърлиха на земята слушалките на колегата ми Тим“, заявява в ефир Хофмайстер, а преди това слушателите чуват яростните крясъци на фенове на Уест Хям.

„Билд“ съобщава, че атаката е станала от привърженици на „чуковете“, които са седели на реда зад двамата германски коментаторите. Немците са понесли и удари от англичаните.

„Въпреки че ни преместиха, остана постоянното усещане, че отново може да ни нападнат отзад и да ни удрят. Представите ми за английския футбол бяха много бързо променени“, заяви Филип Хофмайстер.

„Клубът е наясно с инцидента и ще се опита да идентифицира извършителите. Проявяваме нулева толерантност към подобни изяви, така че данните на нападателите ще бъдат изпратени на полицията. Те ще получат забрана за посещение на „Лондон Стейдиън“ и няма да могат да пътуват за мачовете на отбора далеч от дома. Няма място за такъв тип поведение“, заяви говорител на Уест Хям.