Наполи надви трудно Ювентус с 2:1 след късен гол на "Диего Армандо Марадона" в мач от 27-ия кръг на италианската Серия "А". Домакините поведоха през първата част с гол на Хвича Кварацхелия, но допуснаха изравняване в 81-ата минута, когато точен бе Федерико Киеза. Виктор Осимен пропусна дузпа в 85-ата минута, но при добавката Джакомо Распадори донесе трите точки на партенопеите. 

Гостите имаха първата възможност в 10-ата минута, когато Душан Влахович получи прехвърлящ защитата пас, но ударът му с глава премина на сантиметри покрай целта. Влахович разстресе страничния стълб на вратата, пазена от Алекс Мерет в 34-ата минута, а в 43-ата минута Бремер изчисти топката в зоната, където бе Хвича Кварацхелия, който с брилянтен удар от воле матира Шчесни за 1:0. В края на първата част Душан Влахович достигна до отбита топка, но стреля встрани от вратата.

След почивката в 53-ата минута Андреа Камбиасо си освободи пространство за изстрел, но прати топката над напречната греда. Девет минути преди края на редовното време Федерико Киеза пое много добре подаване на ръба на наказателното поле и завъртя топката в долния ляв ъгъл за 1:1.

Радостта на гостите не бе дълга. В 85-ата минута съдията прегледа с ВАР ситуация за дузпа и свири наказателен удар. С изпълнението се зае Виктор Осимен, който бе спрян от Шчесни, но при добавката Джакомо Распадори бе точен за крайното 2:1. В добавеното време Ругани направи фрапантен пропуск от близка дистанция пред вратата на домакините.

След успеха си Наполи е седми с 43 точки, а Юве остава втори с 57 точки, но първият Интер е с 69 и мач по-малко. 

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!