Наполи обърна у дома Аталанта с 3:1 и стана последният отбор, който се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Италия и ще срещне Лацио в тях. Гостите от Бергамо завършиха мача в намален състав, след като в 74-ата минута Марио Йепес си изпроси втори жълт картон за спор със съдията.

Двубоят на „Сан Паоло” започна лошо за домакините, след като още в 14-ата минута гостите организираха чудесна контраатака, при която Джузепе де Лука получи пас от Ливая и вкара за 0:1. Радостта на тима от Бергамо обаче бе твърде кратка, след като минута по-късно Антони Ревейер центрира в наказателното поле, където Хосе Кайехон от труден ъгъл изравни за 1:1. Последва пълна доминация на домакините, но нови голове до края на първата част не паднаха.

Превъзходството на неаполитанците отново даде резултат в 72-ата минута, когато Гонсало Игуаин бе изведен зад защитата на гостите и асистира на Лоренцо Инсиние за пълния обрат – 2:1. Две минути по-късно Аталанта остана с човек по-малко на терена, след като Марио Йепес бе изгонен от игра за втори жълт картон, получен след спор със съдията. В 80-ата минута пък домакините окончателно убиха интригата, след като Гьокхан Инлер центрира и Хосе Кайехон оформи крайното 3:1.

Така Наполи се класира за 1/4-финалите, където го очаква среща със съперника на Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа Лацио.