Наполи размаза у дома неузнаваем Ливърпул с 4:1 и започна с победа в група "А" на Шампионската лига. В другия мач от групата по-рано Аякс отвя Рейнджърс с 4:0 в Амстердам и оглавява временното класиране.

Пьотър Желински (5-дузпа) даде аванс на "партенопеите" след игра с ръка на Джеймс Милнър, а в 18-ата минута домакините получиха втори наказателен удар за нарушение на Върджил ван Дайк след намесата и на ВАР, но изстрелът на потърпевшия Виктор Осимен от бялата точка бе отразен от Алисон. 

Андре-Франк Замбо Ангиса (31) удвои преднината на домакините с красив гол след пас на Желински, а в края на първата част появилият се като резерва Джовани Симеоне (44) се разписа за 3:0 след двойно подаване с Кварацхелия. Синът на Диего Симеоне се появи в игра четири минути по-рано на мястото на контузилия се Осимен.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В началото на второто полувреме Пьотър Желински (47) покачи преднината на домакините на четири гола, а две минути след това Луис Диас (49) върна един гол за мърсисайдци с прецизен изстрел от границата на наказателното поле. 

След това Наполи леко свали оборотите, докато Клоп направи три смени в състава на Ливърпул, но и това не помогна. В 62-ата минута Алекс Мерет се справи блестящо с изстрел с глава на Луис Диас, насочен под напречната греда, а до края на мача гостите така и не стигнаха до нов гол.

В следващия кръг Наполи гостува на Рейнджърс, а Ливърпул приема Аякс.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!