Треньорът на Волфсбург Дитер Хекинг изрази недоволство от поведението на голмайстора на тима Бас Дост. Холандецът реагира бурно при смяната си по време на мача с ЦСКА (Москва) в Шампионската лига (1:0) през миналата седмица. В събота обаче вкара и двата гола за „вълците“ при успеха с 2:0 над Херта.
 
„Доволен съм, че Дост вкара два гола, но имам сериозни забележки към поведението му в последно време. Нямаме нужда от такъв егоизъм. Държи се така, все едно са му взели любимата играчка. Той трябва да преосмисли поведението си“, заяви Дитер Хекинг.
 
„Имам намерение да го отстраня от отбора за три дни. През това време ще може да помисли дали се е държал правилно и дали това е било в полза на отбора. Ако продължава да държи на своето, то Волфсбург не е място за него“, допълни треньорът на „вълците“.
 
За пет кръга от началото на сезона Бас Дост е вкарал четири гола в Бундеслигата. Той е сред водещите реализатори в първенството, като повече попадения от него имат само Пиер Обамеянг (Борусия Дортмунд) и Томас Мюлер (Байерн) – по 6, и Юнус Малъ (Майнц) – 5.