Селекционерът Нико Ковач и капитанът Лука Модрич изказаха противоположни мнения за причината за загубата на Хърватия с 0:2 от Норвегия в квалификацията за Евро 2016. Според Ковач поражението е по вина на играчите, тъй като те не са дали най-доброто от себе си.

"Това е мнението на треньора, но аз съм напълно сигурен, че всеки един от нас даде всичко от себе си, каза Модрич. - Планът ни за двубоя се разпадна, опитахме се да се справим въпреки това, но не се получи."

В пресата в Хърватия вече се спекулира за разрив в отношенията между Ковач и Модрич, като първите знаци за това са били още в Азербайджан. Тогава халфът бе сменен в средата на втората част, но въпреки това резултатът остана 0:0.

След срещата с азерите Модрич нямаше обяснение за изваждането си от игра и каза, че по този повод трябва да бъде питан треньорът.

Загубата от Норвегия прати Хърватия на трето място в класирането в група "Н" с 15 т., но активът на "шахматистите" може да бъде намален с една точка, ако по-късно този месец те загубят обжалването за появата на свастика на стадиона по време на мача с Италия.

Нашата група "Н" за европейските квалификации