Общо 15 победи от 19 кръга и 11 точки аванс пред преследвачите от Леверкузен и Дортмунд. Байерн напълно доминира в Бундеслигата, но вътре в отбора се усеща нарастващо напрежение заради недоволството на някой звезди.

Холандският национал Ариен Робен и нападателят Марио Гомес останаха на резервната скамейка и при успеха в Щутгарт (2:0) през уикенда. Колко ли дълго 29-годишното крило и 27-годишният нападател ще останат резерви?

Тъй като всичко за баварците върви по вода, треньорът Юп Хайнкес няма никакви причини да прави промени и мотото му е: „Никога не сменяй успешния състав”.

В Щутгарт до 67-годишния специалист на резервната скамейка освен Робен и Гомес седяха още вратарят Щарке, бранителите Боатенг и Рафиня, както и халфовете Шакири и Тимошчук. Все известни имена на пейката, всичките на обща пазарна стойност 105 милиона евро.

Преди всичко Робен иска да се завърне в игра, след като дълго време лекуваше травма. Срещу швабите обаче холандецът въобще не се появи на терена, а след мача се качил намръщен в клубния автобус.

„При нас приоритетна е победата, а не дали някой футболист ще получи шанс да играе 20 минути. Това трябва да го приемат всички играчи. В момента не видях необходимост да го пускам (б.р. Робен). Това е толкова просто”, коментира след мача Хайнкес.

Марио Гомес пък се появи в игра в 89-ата минута. Нападателят продължава да търка пейката, тъй като конкурентът му Марио Манджукич продължава да вкарва и срещу Щутгарт записа гол и асистенция.

Немските медии вече се питат дали вулканът на резервната скамейка ще продължи да бъде спокоен или скоро ще избухне.