Чехия върви стабилно в световните квалификации, но не всичко в лагера на тима е по мед и масло. Селекцията на Михал Билек не се радва на много голяма подкрепа от феновете на футбола в Чехия и затова стадионите в страната не са пълни.

Единственото изключение беше през миналата седмица, когато чехите приеха аутсайдера в групата Малта насред Пилзен. Далеч от столицата Прага, феновете са по-благосклонни към чехите, а те биха с 3:1 и си поеха глътка въздух преди по-важните мачове. Днес обаче предстои сериозно изпитание, не само защото в Прага идва България, а защото Билек и футболистите му за пореден път ще се сблъскат с неодобрението на публиката.

В момента запалянковците на националния отбор са на нож с треньора заради грозния футбол, който практикува. Точно заради непривлекателната игра, която показваха неговите момчета напоследък и отборът куцаше. Победата над Малта беше и първата в последните 5 срещи и малко изми срама от загубата от Финландия в контрола преди повече от месец.

Неодобрението на феновете към Билек се дължи на това, че той залага на прекалено предпазлив стил на игра. В последния мач селекционерът най-накрая се реши на промяна и нещата проработиха, пише „7 дни спорт”. Билек заложи на двама нападатели и тимът му реализира 3 гола - нещо, което не му се беше случвало точно 1 година.