Световната футболна легенда Еузебио почина на 71-годишна възраст. Според информациите португалецът е получил сърдечен арест. Роденият в Мозамбик бивш нападател е починал в 3:30 часа тази нощ.
 
Еузебио е една от звездите на световния футбол през 60-те години на ХХ век. Той изиграва голяма роля за третото място на Португалия на световното първенство в Англия през 1966 година, когато преди това в груповата фаза се изправя срещу националния отбор на България. Известен е като Черната пантера и Черната перла.
 
Еузебио да Силва Ферейра е роден на 25 януари 1942 година в Мапуту, столицата на бившата португалска колония Мозамбик. През по-голямата част от кариерата си е играл за Бенфика, но е носил екипите на отбори от САЩ, Мексико и Канада. Вкарал е 733 гола в 745 мача. По случай юбилея на УЕФА през 2004 г. Еузебио беше класиран на седмо място в класацията на най-добрите футболисти на Европа за всички времена.

През 1965 г. става носител на "Златната топка", а три години по-рано печели КЕШ с Бенфика. Ставал е 11 пъти шампион на Португалия с Бенфика.