Американският тим ДС Юнайтед е започнал преговори с бившия нападател на Ливърпул Даниел Стъридж, след като се раздели със своя капитан Уейн Рууни през януари. В същото време турските издания твърдят, че Трабзонспор ще спечели битката за нападателя.

Както е известно, Рууни прие да бъде играещ мениджър в Дарби Каунти и ДС Юнайтед има малко повече от четири месеца, за да му намери заместник. Журналистът на ESPN Джеф Карлисъл твърди, че Стъридж е заинтригуван от идеята да заиграе в северноамериканската Мейджър Лийг Сокър (МЛС) и е започнал преговори с бившия тим на Рууни.

29-годишният нападател е свободен агент, след като договорът му с шесткратния европейски клубен шампион изтече и не беше подновен, а турските медии съобщават, че Стъридж ще стане футболист на Трабзонспор с двугодишен договор и заплата 3 милиона евро на сезон. Habeturk и Goal.com твърдят, че нападателят има билети за полет до Истанбул, където ще води преговори с шефовете на Трабзонспор.

Общо 13 тима са отправили оферти или са показали интерес към Стъридж след напускането от Ливърпул, а сред тях са още Марсилия, Фенербахче, Бетис, Аталанта, Болоня и Айнтрахт (Франкфурт).