Христо Стоичков попадна в класация на испанския вестник "Ас" за “най-очакваните завръщания в историята на футбола”. Изданието я прави след трансфера на Кристиано Роналдо от Ювентус в Манчестър Юнайтед, а в нея са включени 13 легендарни и популярни футболисти. 

Камата е в списъка заради завръщането му в Барселона. Освен Камата и Кристиано Роналдо, място в класацията намират Диего Армандо Марадона (Бока Хуниорс), Хуан Роман Рикелме (Бока Хуниорс и Архентинос Хуниорс), Фернандо Торес (Атлетико Мадрид), Тиери Анри (Арсенал), Дидие Дрогба (Челси), Иван Ракитич (Севиля), Хоакин (Бетис), Джанлуиджи Буфон (Парма и Ювентус), Андрий Шевченко (Милан и Динамо Киев), Хесус Навас (Севиля) и Антоан Гризман (Атлетико Мадрид). Стоичков игра на “Камп Ноу” от 1990 до 1995 година и от 1996 до 1998 година.

“Главен герой на “Дрийм тийм”-а на Барселона от 90-те години на миналия век, той спечели първата Европейска купа в историята на клуба. Привлечен през лятото на 1990 г., той остана за пет сезона, в които спечели титлата на Испания четири поредни пъти. Всички тези трофеи му помогнаха да спечели “Златната обувка” заедно с Уго Санчес през 1990 г. (б.р. всъщност като играч на ЦСКА) и “Златната топка” през 1994 г. Неговият трансфер в италианския Парма му осигури само една кампания там и след 23 мача с 5 гола, той се завърна в Барса под ръководството на сър Боби Робсън. Но през сезон 1997/98 с Луис ван Гаал като треньор, той не се радваше на много възможности за игра и трябваше да потърси изходящ трансфер”, пише мадридската медия за българската легенда.