17-годишният български полузащитник Станислав Дюлгеров изигра първи минути за мъжкия отбор на нидерландския Твенте. Дюлгеров влезе през второто полувреме на контролната среща с Ден Хааг, спечелена с 1:0 от "червено-белите".

Срещата се проведе в две полувремена по 60 минути, за да могат двамата треньори да дадат повече минути на играчите си. Дюлгеров излезе за началото на второто полувреме и остана на терена 40 минути, като за последните 20 беше заменен от малко по-големия Сем Шеперман.

Единственото попадение падна в 31-ата минута новото попълнение Денильо Клеонизе, който се разписа в 31-ата минута на срещата.

Станислав Дюлгеров започва четвъртия си сезон в Твенте, като пристигна в школата през юли 2018-а от Спортното училище на Шалке'04. Последните 18 месеца бяха много успешни за младия бургазлия, който от януари тази година беше преместен в отбора до 21 години.

Техничарят заслужи похвалите на старши треньора на Твенте Рон Янс. Днес след мача пък помощникът му Джефри Клоп е обяснил на младока, че следващата седмица също ще тренира с първия отбор на Твенте.