Касъмпаша и Чайкур Ризеспор завършиха зрелищно 2:2 на стадион „Реджеп Тайип Ердоган“ в Истанбул мача си от 18-ия кръг на турската Суперлига.

Българският национал Мартин Минчев влезе в игра за гостите от Ризеспор в 81-ата минута, когато замени Дал Валесанович и застана на върха на атаката, но не успя да се разпише.

Домакините от Касъмпаша получиха правото да изпълнят дузпа в 17-ата минута, но Айтач Кара пропусна от бялата точка. Все пак в 30-ата минута Нуно да Коща асистира за Харис Хайрадинович, който се разписа за 1:0.

До края на първото полувреме обаче Ризеспор успя да изравни, след като във втората минута на добавеното време Адолфо Гаич реализира за 1:1 след асистенция на Синан Османоглу.

След час игра Касъмпаша отново поведе, след като Хайраданович този път върна жеста на Да Коща, който вкара за 2:1.

Усилията на Ризеспор за ново изравняване дадоха резултат в 73-ата минута, когато Алтин Зекири асистира на Гаич, който с втория си гол в мача възстанови паритета за 2:2.

След равенството Мартин Минчев и Ризеспор са на 7-мо място във временното класиране с актив от 26 точки, докато Касъмпаша е на 9-та позиция с 23 пункта.

В друга среща от кръга по същото време Аланияспор срази Самсунспор с 3:1 и излезе на 11-а позиция с 20 точки. Самсунспор е на 18-ото място с 15 точки.