Новакът в Серия „А“ Фрозиноне най-сетне намери време, за да представи българския национал Александър Тонев като ново попълнение на тима. Както е известно, 25-годишното крило премина в италианския тим от Астън Вила в края на летния трансферен прозорец. Договорът му е за 1+1 години.
 
Въпреки че вече участва в два мача на Фрозиноне в Серия „А“, Тонев до момента не беше представен пред медиите. Юношата на ЦСКА беше част от Астън Вила от 2013 г., като през миналия сезон беше под наем в Селтик, където беше замесен в расистки скандал с Шей Лоугън от Абърдийн.
 
„Футболът е проста игра. Не мисля, че ще имам проблем с адаптацията към италианския футбол. Наказанието ми за расизъм е дълга история. Аз обаче не съм казал нищо и за това има доказателства. Просто казах на съперника да се махне от мен, нищо повече. За мен този случай е приключен“, заяви Тонев пред медиите в Италия.
 
„Мога да играя вляво или вдясно, както и зад нападателите. Новият ми отбор е фантастичен. Всички са много сплотени. Щастлив съм от посрещането от страна на феновете. Атмосферата на стадиона в мача срещу Рома беше фантастична. Надявам се, че и в останалите срещи ще бъде така“, допълни българският национал.
 
Заедно с Александър Тонев ръководството на Фрозиноне представи още две нови попълнения – 22-годишният чилийски нападател Николас Кастийо (под наем от Брюж) и 25-годишният сенeгалски вратар Лис Гомис (под наем от Торино).

81.jpg
82.jpg

83.jpg

84.jpg