Бразилската звезда на ПСЖ Неймар може да бъде изправен пред дилема това лято. Най-скъпият футболист в историята ще трябва да решава за заплатата си, която може да се окаже решаваща за бъдещето му. Парижани са готови да вдигнат заплатата му до около 50 милиона евро на сезон, но ако той иска да се върне в Барселона, щя трябва да се откаже от колосалните около 30 милиона на година от това възнаграждение, съобщава "Мундо Депортиво".

Спекулациите за евентуалното завръщане на бразилеца на "Ноу Камп" не спират, а и "каталунците" още имат желание да осъществят сделка, въпреки неяснотата около финансовите затруднения, които ще имат заради пандемията от коронавируса.

Испанският шампион бил готов да предложи едва около 20 милиона годишно на бразилеца, който може да избере и заплатата от близо 50 милиона евро в ПСЖ, 12 милиона от които ще бъдат под формата на спонсорска сделка с националната банка на Катар.

Неймар игра за Барселона от 2013 до 2017 година, като стана двукратен шампион на Испания, трикратен носител на Купата на Краля, а също така спечели и Суперкупата на страната. Барса с Неймар спечели Шампионска лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

След това през лятото на 2017 година бразилецът премина в ПСЖ за рекордните в историята на футбола 222 милиона евро и стана 2 пъти шампион на Франция, веднъж спечели Купата на Франция, Купата на Лигата и Суперкупата на Франция.