Най-скъпият зимен трансфер в историята на футбола Оскар пропусна две дузпи за Шанхай СИПГ при загубата с 0:1 като гост на японския Урава Редс в мач от група F на азиатската Шампионска лига.

Бразилският нападател Рафаел да Силва (44) вкара единствения гол за успеха на домакините, възползвайки се от асистенция на словенеца Златан Любянкич.

През втората част гостите доминираха, но не успяха да стигнат до изравняване, въпреки че имаха два невероятни шанса да го направят. В 65-а минута те получиха дузпа, но Оскар не успя да преодолее вратаря Шусаку Нишикава. В 76-ата минута бразилецът отново застана зад бялата точка, но пропусна за втори път, като прати топката в гредата. Челси продаде Оскар на Шанхай СИПГ през зимата за 60 милиона евро, с което бе подобрен рекорда за най-скъп зимен трансфер в света от 58,5 милиона евро, които „сините” от Лондон платиха на Ливърпул за Фернандо Торес през 2011 година.

Загубата в Япония е първа за китайския тим в групата и той остава на второ място с 9 точки и по-лоша голова разлика от лидера Урава, който има същия актив.