Манчестър Юнайтед или Реал (Мадрид)? Довечера ще разберем кой от двата отбора ще продължи напред в Шампионската лига. Освен, че ще получим отговор на този въпрос ще имаме възможността да наблюдаваме и поредния епизод от треньорския сблъсък на Жозе Моуриньо и Алекс Фъргюсън.

Когато двамата се изправят един срещу друг винаги е особено интересно. Гениални тактици, уникални прагматици и невероятни футболни хиени. Това са определенията, които идеално пасват и на двамата треньори и които правят срещите им край тъчлинията изключително зрелищни.

Ето и пет от най-забележителните сблъсъци между тях.

Манчестър Юнайтед – Порто 1:1

На 9 март 2004 година стадион “Олд Трафорд” е смълчан. Единствено Жозе Моурниньо тича по терена с разперени в страни ръце, след като неговият Порто е изхвърлил Манчестър Юнайтед от Шампионската лига.
Франческо Кощиня е човекът, който попари “червените дяволи” с гол в последната минута и засили Порто към спечелването на трофея. От този мач започва и голямото съперничество на Фъргюсън и Моуриньо.

Челси – Манчестър Юнайтед 3:0
На 29 април 2006 Жозе Моуриньо за втори път си гарантира титлата във висшата лига, след като неговият Челси побеждава с 3:0 Манчестър Юнайтед. Головете за лондончани вкарват Уилям Галас, Джо Кол и Рикардо Карвальо.

Челси – Манчестър Юнайтед 1:0

Жозе Моуриньо отново печели трофей под носа на сър Алекс. На 19 май 2007 година Челси побеждава с 1:0 Юнайтед във финала на ФА Къп на “Уембли”. Единственото попадение вкарва Дидие Дрогба в продълженията на мача.

Манчестър Юнайтед – Интер 2:0
Този път Алекс Фъргюсън има поводи да отпие от шампанското на победата. На 11 март 2009 година Манчестър Юнайтед побеждават Интер с 2:0 и продължава по пътя към финала на Шампионската лига. Неманя Видич и Кристиано Роналдо бележат головете за Червените дяволи.

Реал (Мадрид) – Манчестър Юнайтед 1:1
14 февруари 2013 година. Сър Алекс Фъргюсън отново потрива доволно ръце. Изненадващото му решение да заложи в атака на Даниел Уелбек е дало резултат. Тъмнокожото острие прободе вратата на кралския клуб и откри резултата на “Сантиаго Бернабеу”. Малко по-късно Кристиано Роналдо изравни, но голът на чужд терен и фактът, че Юнайтед не загуби като гост прави тазвечерният реванш изключително непредвидим.